Nieuwsbrief HCG Turkije - februari 2017 Bekijk webversie
Logo HCG
Logo HCG
februari 2017
spacer
Voorwoord

Joost PetersOp 9 januari heb ik een bezoek gebracht aan de heer Gürcüoğlu, directeur/eigenaar van KOC Vleesverwerking in Zoeterwoude. De heer Gürcüoğlu is tevens voorzitter van de ondernemersvereniging HOTIAD waarbij ondernemingen zijn aangesloten die minimaal enkele miljoenen euro’s omzet dienen te genereren. Ik kreeg een rondleiding door zijn bedrijf dat grote indruk op mij maakte.

KOC Vleesverwerking is uitgerust met de modernste, veelal ook computergestuurde installaties en exporteert een groot deel van hun productie naar vele Europese landen. Het was echt een eyeopener om zo’n mooi en modern familiebedrijf aan te treffen op een industrieterrein in Zoeterwoude. Grote complimenten derhalve voor deze ondernemende familie.

Als voorzitter van de HOTIAD broedt de heer Gürcüoğlu op plannen om later dit jaar eventueel i.s.m. VNO/NCW en MKB Nederland een evenement te organiseren waarbij op een positieve en inspirerende wijze de focus wordt gelegd op het zakendoen in en met Turkije alsook gefocust wordt op het Nederlands/Turkse ondernemerschap in Nederland. Als HCG Turkije hebben we aangeboden mee te willen denken over de opzet en invulling van een dergelijk evenement.

Op 10 januari heb ik op uitnodiging van het Turks Verkeersbureau een bezoek gebracht aan de 47e Vakantiebeurs in Utrecht. Naast de stand van het Turks Verkeersbureau waren er 52 beursdeelnemers uit Turkije. Er was live muziek, een show met het originele Turkse Maras ijs en een Turkse koffie- en theeproeverij. Met bijna 109.000 bezoekers was de beurs weer een groot succes.

In januari is ook de samenwerking opnieuw vorm gegeven met de Hogeschool InHolland Alkmaar middels het tekenen van een herziene samenwerkingsovereenkomst. U leest hierover meer in het vervolg van deze nieuwsbrief.

De Nederlandse onderneemster Eliëtte Yilmaz-Bos heeft op ons kantoor een wijnproeverij met wijn uit Turkije georganiseerd. Zij is recent een onderneming gestart die wijn uit Turkije importeert en gaat deze met name distribueren via restaurants en de betere wijnhandel. Tijdens deze wijnproeverij waren er diverse vinologen en wijnhandelaren aanwezig die als proefpanel fungeerden. Geconcludeerd kon worden dat de uitkomsten van deze wijnproeverij zeker gebruikt zullen worden om de wijnkeuzes verder vorm te geven.

Ik wens u veel leesplezier toe met deze editie van onze nieuwsbrief.

Joost Peters,
Honorair Consul-Generaal van Turkije


P.S.

Soms wordt ons de vraag gesteld waarom wij in onze nieuwsbrieven geen aandacht besteden aan actuele politieke ontwikkelingen. Het antwoord hierop is simpel: voor zowel politieke als religieuze zaken is de Turkse Ambassadeur de enige bevoegde spreekbuis. Het HCG van Turkije concentreert zich derhalve op haar kerntaken, te weten: handelsbevordering, studenten-uitwisselingsprogramma’s inclusief o.a. de verzorging van stageplaatsen in Turkije en culturele uitwisselingsprogramma’s.

Lees verder  
Handelsbevordering


Wijnproeverij

Begin januari is door De Turkse Wijnkelder een wijnproeverij gehouden voor een selecte groep wijnkenners. Het evenement vond plaats in het pand van het Honorair Consulaat-Generaal van Turkije te Leiden.

Zowel de vinologen als de wijnhandelaren waren zeer positief over de smaken, kwaliteit en diversiteit van de wijnen. De Turkse Wijnkelder is een startende wijnimporteur voor wijn uit Turkije. Ze richten zich voornamelijk op de horeca (Internationale keuken & hogere klasse Mediterraans) en op de betere wijnhandel. Hierbij wordt gemikt op de bewuste en moderne wijndrinker; op mensen die nieuwsgierig zijn naar nieuwe smaakbelevingen.

Ook wil De Turkse Wijnkelder bewustwording creëren van het feit dat Turkije helemaal niet zo’n ‘nieuwe’ wereld is. De oorsprong van wijn komt immers uit de regionen van Oost Turkije, het vroegere Mesopotamië en de Kaukasus. In het huidige Turkije wordt al ruim 7.000 jaar wijn gemaakt. Hierdoor behoort Turkije tot één van de oudste wijnlanden ter wereld.

De laatste decennia zijn de wijnhuizen in Turkije sterk geprofessionaliseerd en gemoderniseerd en worden er zeer hoogwaardige wijnen gemaakt. Hoogste tijd dus om dit in Nederland meer bekendheid te geven, zodat het over een paar jaar heel gewoon is om als wijnliefhebber naast een Franse of Australische wijn ook een Turkse wijn te drinken.

Mocht u interesse hebben in het organiseren of bijwonen van een wijnproeverij, of meer willen weten over De Turkse Wijnkelder, dan kunt u een e-mail sturen naar info@deturksewijnkelder.nl.

De website deturksewijnkelder.nl is volop in ontwikkeling en wordt voortdurend up to date gebracht met nieuwe informatie. Houd de website dus in de gaten of volg De Turkse Wijnkelder via Facebook.

Bron: Eliëtte Yilmaz-Bos, HCG Turkije

Lees verder  

Wijnproeverij bij De Turkse Wijnkelder
Studenten


Samenwerkingsovereenkomst Hogeschool Inholland Alkmaar en HCG Turkije

Aan het begin van dit jaar heeft het HCG Turkije een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Hogeschool Inholland Alkmaar waarin de structurele samenwerking tot en met 2019 is vastgelegd.

Al enkele jaren werkt het HCG Turkije samen met Hogeschool Inholland op het gebied van studenten uitwisselingen en projecten van verschillende disciplines met een Turkije gerelateerd thema. Beide partijen hebben aangegeven deze samenwerking in de toekomst te willen intensiveren en uit te breiden.

Één van de focusgebieden van de samenwerking betreft het uitwisselen van studenten voor studie of stage in of in relatie met Turkije. Het HCG Turkije speelt hierbij een bemiddelende en adviserende rol. Zo kan zij studenten helpen bij het vinden van een passende stageplaats, het regelen van het studentenvisum en bij het vinden van geschikte woonruimte in Turkije. Daarnaast organiseert het HCG Turkije ook studiereizen.

Ook faciliteren wij marktonderzoek voor ondernemers. Het HCG Turkije ondersteunt specifiek de opleiding business studies met afstudeerrichting marketing. Binnen deze afstudeerrichting kunnen studenten aan de slag met een vraag uit het bedrijfsleven. Als uw organisatie daarin is geïnteresseerd, ontvangen wij graag een korte beschrijving van de vraag die u de student of de studenten wilt laten onderzoeken. U kunt daarbij denken aan vragen op het gebied van online marketing, social media, customer journey, branding en sales & international marketing. Uiteraard met een link naar Turkije!

Voor vragen over het studentenprogramma van het HCG Turkije of specifieke vragen over de mogelijkheden voor marktonderzoek door studenten van Inholland kunt u mailen naar: joni.van.loon@hcgturkije.nl

Bron: HCG Turkije en Hogeschool Inholland Alkmaar

Lees verder  

Samenwerkingsovereenkomst Hogeschool Inholland Alkmaar en HCG Turkije
Kunst en cultuur


Karsu – Play My Strings

Karsu speelde al op North Sea Jazz en in de Carnegie Hall. Met grote orkesten, blazersensembles en intieme jazzcombo’s. Niet voor niets won ze in 2016 de Edison Publieksprijs Jazz & World. Maar veelzijdigheid is haar handelsmerk en dus gaat ze nu klassiek. Terug naar haar muzikale begin, met Play my strings. Laat je meevoeren door Karsu’s energie. Door haar emotie. En vooral door haar fijnbesnaarde stem en haar fijngestemde snaren.

Klik hier voor de concertagenda.

Bron: Karsu


Karsu - Play My Strings
HCG Turkije - Kort Rapenburg 1-3 - 2311 GC Leiden - +31(0)71 566 55 56 Afmelden